Wie ben ik


John Kivits

John Kivits

Mijn naam is John Kivits (1961), van beroep maatschappelijk werker, haptotherapeut en integraal therapeut /-coach. Ik heb een ruime ervaring als (bedrijfs)maatschappelijk werker bij diverse bedrijven, overheid, algemene gezondheidszorg (AGZ) en de geestelijke gezondheidsdzorg (GGZ). Traumabegeleiding, burn-out/overspanning, werkgerelateerde/psychische problemen, communicatie, verliesverwerking en onzekerheid zijn thema’s, die hierbij vaak aan bod komen.

In de laatste twintig jaar heb ik me, in mijn eigen praktijk, verdiept in uiteenlopende werkvormen en technieken op het gebied van humanistische psychotherapie en lichaamsgerichte hulpverlening, Ik werk vanuit de benadering volgens de haptonomie, NLP, psychosynthese, Haptotherapie, Human Social Function, EFT, EMDR  en hypnose.
Deze kennis en ervaring heb ik geïntegreerd in een persoonlijke manier van werken waarin therapeutisch counseling, imaginatie, ontspanning en haptonomie een belangrijke rol spelen. Ik noem dit integraaltherapie en -coaching op haptonomische basis.

Uitgangspunten in mijn behandeling zijn:

* Ieder mens is uniek en ook uniek in de behandeling van zijn problemen;
* De client speelt een grote rol bij het bepalen van het behandelingsplan;
* Ontspanning en contact is de basis voor verandering (inspanning).