Tarieven


Tarieven voor particulieren per 1-9-2014

Therapie per sessie +/-  60 minuten individueel                 € 85,-
Coaching per sessie +/-  60 minuten                                     € 85,-
Therapie per sessie +/-   75 minuten bij relaties                 € 55,- p.p.

PGB-begeleiding: begeleiding individueel                             €55,-

Alle prijzen zijn inclusief en exclusief eventuele reiskosten. Na elke sessie betaalt u contant. U krijgt dan een factuur die vaak gedeclareerd kan worden bij bijvoorbeeld de werkgever of de ziektekostenverzekeraar (enkele voorbeelden: IZZ, CZ, VGZ, ONVZ, IZA, IAK, Menzis, PMA, PNO.  (zie ook vergoedingen). De praktijk word ook vernoemd als belangrijke zorgaanbieder in de Zorggids op de website van bijv. de IZZ, CZ en VGZ.

Heeft u vragen over de vergoedingen? Gelieve contact op te nemen met de praktijk. Ook als de hierboven genoemde zorgverzekeraars aangeeft dat praktijk niet vermeld is de zorggids! Dit heeft vaak met verkeerde zoekfunctie te maken. Wij informeren U graag.

 

Tarieven voor organisaties

Profit en non-profit organisaties kunnen een offerte op maat aanvragen.

 

vergoeding ggz 2015

Vanaf 2014 verandert de gehele structuur van de geestelijke gezondheidszorg. Heb je psychologische klachten dan ga je allereerst naar je huisarts. Veel huisartsen werken samen met een Praktijkondersteuner voor de GGZ, de POH-GGZ. Zij bepalen of er mogelijk sprake is van een psychiatrische stoornis, volgens de DSM-IV, later de nieuwste versie de DSM-V. Wanneer zij dit vermoeden hebben en ze behandeling door een psycholoog wenselijk vinden, verwijzen zij je door naar een psycholoog.

Vanaf 2014 zijn er geen veranderingen in de haptonomische en haptotherapeutische hulpverlening die de praktijk aanbied.

Als er sprake is van een psychiatrische stoornis dan wordt je behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.

Vallen je klachten onder aanpassingsproblemen, relatieproblemen, fobieën of werkgerelateerde problemen dan wordt dat vanaf 2014 onverzekerde zorg (OVP) genoemd. Deze zorg, wordt zoals de naam al doet vermoeden, niet vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Alleen therapeutische/curatieve behandelingen komen voor vergoeding in aanmerking.

Zoals hier beschreven worden de vergoedingsmogelijkheden steeds complexer! Als u hier vragen over heeft, schroom dan niet om via de kontaktpagina of telefonisch (0649225550) contact op te nemen met de praktijk.

Behandelingen die vergoed worden uit de basisverzekering worden ingedeeld in 3 producten:

Basis GGZ Kort: Voor licht ernstige stoornissen die weinig dagelijkse beperkingen met zich meebrengen. Maximaal 294 minuten.
Basis GGZ Middel: Voor matig ernstige stoornissen die waarneembare beperkingen met zich meebrengen in het dagelijkse leven. Maximaal 495 minuten.
Basis GGZ Intensief. Voor ernstige problematiek waarbij sprake is van uitval of substantiële beperkingen in het dagelijks leven.Maximaal 750 minuten.
Basis GGZ Chronisch: Voor risicovolle stabiele of instabiele chronische problematiek of ernstige problematiek in remissie.Maximaal 753 minuten.